Officiële SOFTCLOX online shopHouten sandalen zijn een zomer must-have!

 

Geen zomer zonder sandaletten! Waarom SOFTCLOX de perfecte zomerschoenen zijn in het warme seizoen: Hout heeft van nature een temperatuur balancerend effect. Je voeten blijven altijd aangenaam koel in houten sandalen, maar nooit heet. Zweetvoeten in de zomer behoren tot het verleden met SOFTCLOX sandalen met houten zolen. Yeahhh…

De ene sandalen zijn de andere niet

Verschillende soorten sandaletten voor dames bieden afwisseling voor damesvoeten. De flexibele houten sandalen van SOFTCLOX zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan ontwerpen. Veel mensen kennen ze als sandaletten of muiltjes. Maar wacht - zijn het sandaletten of muiltjes? Het antwoord is, beide zijn juist. Het verschil zit hem in de hak: als zomerschoenen plat zijn, worden ze sandalen genoemd. Zomerschoenen met een hak worden meestal sandaletten genoemd. SOFTCLOX sandalen en sandaletten met houten zolen zijn ook met een hak of plat verkrijgbaar. Ze zijn er in verschillende stijlen: eenvoudige houten sandalen zoals KEA, sandalen met hoge hakken en houten zolen zoals EILYN, sleehak sandalen van hout zoals ABBIE of modieuze muiltjes die de laatste zomertrends volgen. De houten sandalen voor dames van SOFTCLOX hebben echter één ding gemeen: de flexibele houten zool - en dus het hoogst mogelijke comfort!

Houten sandalen - ja graag! Maar welke?

Bijna alle vrouwen kennen het: je staat voor een volle kast en kunt maar niet beslissen. Wij denken er net zo over bij de grote keuze aan houten sandalen van SOFTCLOX. Worden het de eenvoudige zwarte houten sandalen, een all-rounder die overal bij past? Of heb je liever romantische sandaletten met houten zolen en bloemen – voor bij je favoriete zomerjurk? Of de donkerblauwe houten sandalen voor een maritieme zomerlook? Om lekker te gaan shoppen,  zijn comfortabele houten sandalen met sleehak, ook wel wedges genoemd, een slimme keuze. Voor de blikvanger op het zomerfeest, de comfortabele sandalen met hoge hakken in felrood. Echte fashionista's houden van opvallend: dierenprint sandalen met houten zolen of houten sandalen met een krokodillenlook zijn een must-have in jouw schoenengarderobe. Witte houten sandalen zijn een elegante zomerklassieker, net als onze clogs sandalen in nude met een ton-sur-ton houten zool, dankzij de rubberen voeg in dezelfde naturel kleur. Een andere populaire klassieker in het SOFTCLOX-assortiment zijn sling sandalen met houten zolen, zoals de RUNA of VICKI, evenals houten sandalen met gekruiste bandjes, zoals de REBEKKA. Als je graag danst is de Leilani echt wat voor jou, T-strap sandalen met houten hakken. Als je het graag wat stoerder hebt, zul je zeker fan zijn van onze houten sandaletten met studs. En als je van de jaren '70 look houdt, kan je zeker niet zonder onze houten sandalen met blokhakken of houten sleehok sandalen.

We kunnen de beslissing niet voor je nemen, maar we beloven je dat - wat je ook beslist - het zeker je nieuwe favoriete sandaletten zullen zijn. Want alle houten sandalen van SOFTCLOX hebben één ding gemeen: ze zijn heerlijk zacht en hemels comfortabel!

SOFTCLOX sandalen met houten zool - Kwaliteit gemaakt in Europa

Van bandjes tot houten zolen - sandaletten van SOFTCLOX zijn een allround Europees product. Bij de keuze van materialen letten wij op de hoogste kwaliteit en een bewust gebruik van grondstoffen. SOFTCLOX lederen sandalen met houten zolen verwennen je voeten omdat wij veel belang hechten aan bijzonder zacht leer. Of je nu kiest voor houten sandalen met glad leer of de voorkeur geeft aan houten sandalen van suède (in de volksmond ook wel suède sandalen genoemd) - je voeten zullen er dol op zijn! Natuurlijk hebben we ook vegan houten sandalen voor dames in onze uitgebreide SOFTCLOX collectie. Onze veganistische sandalen met houten zool zijn gegarandeerd dierproefvrij - noch het materiaal zelf, noch de lijm bevatten dierlijke bestanddelen. Dus ook vrouwen die de voorkeur geven aan veganistische en duurzame sandalen, vinden in de online shop van SOFTCLOX wat ze zoeken. 

Leuke weetjes - Sandalen in de geschiedenis

Sandalen zijn als het ware de "originele schoenen". Sandalen bestaan al zo'n 7000 jaar. Natuurlijk waren er toen nog geen houten sandalen, maar versies van puur leer. Toch waren sandalen niet voor iedereen toegankelijk. In het oude Egypte mochten alleen priesters en de farao sandalen dragen. In het oude Griekenland waren sandalen verboden voor slaven en vormden zo een zichtbaar verschil tussen hen en burgers. In het oude Rome mocht alleen de keizer rode sandalen dragen. En het aantal bandjes verschilde voor legionairs, afhankelijk van hun militaire rang. Wat fijn dat deze tijden allang voorbij zijn en dat vandaag alle vrouwen onze houten sandalen mogen dragen!

Over vrouwen gesproken - hoewel sandalen in de oudheid door zowel mannen als vrouwen werden gedragen, werden ze rond 1800 ook echte damesschoenen. En de houten sandalen van SOFTCLOX zijn ook altijd damesschoenen geweest.

Waarom we dol zijn op houten sandalen in de zomer

We hebben hierboven al gezegd dat zweetvoeten tot het verleden behoren dankzij sandalen met houten zolen: omdat hout van nature de temperatuur in evenwicht houdt, geven SOFTCLOX sandalen met houten zolen geen warmte of kou af aan je voeten. Ze blijven altijd aangenaam warm. Bovendien zijn houten sandalen goed te combineren: met een zomerjurk of -broek, maxi of mini, romantisch of casual - je vindt de juiste SOFTCLOX zomerschoenen voor elke look in onze online shop.

SOFTCLOX dames sandalen hout zijn ook de perfecte schoenen voor op vakantie. Want SOFTCLOX sandalen met houten zolen zijn verrassend licht. Je kunt dus zonder aarzelen een extra paar in je koffer stoppen. De houten sandalen zijn heerlijk robuust en noch zand, noch nattigheid, noch hitte kunnen het leer en de houten zool aantasten. Of je nu op het strand wandelt of bezienswaardigheden bezoekt, met deze dames sandaletten ben je overal comfortabel en de flexibele houten zool is ook hier een echt pluspunt! Gebruinde zomervoeten met gelakte teennagels en de open sandalen zomerlook -  sexy en mooi!