Officiële SOFTCLOX online shop

Clogs en Klompjes
 

 

 

Houten clogs en klompjes - van klassieker tot modetrend

 

Clogs zijn absolute klassiekers die steeds weer een comeback maken in de modewereld. Bij SOFTCLOX houden we van de houten clogs trend en vinden we dat flexibele houten klompjes in de schoenengarderobe van elke vrouw thuishoren.

Houten clogs zijn geschikt voor elke gelegenheid. Comfortabele clogs en klompjes zijn de perfecte pantoffels, in het oog springende clogs zoals clogs met bont of clogs met dierenprints zijn blikvangers voor elke streetstyle. Effen leren clogs zijn casual metgezellen voor elke dag, dames clogs met hakken verlengen optisch het been en zijn tegelijkertijd comfortabel. Als tijdloze basics of als fashion statement - houten clogs raken nooit uit de mode, worden steeds opnieuw geïnterpreteerd en vinden zo hun weg naar het hart van steeds meer vrouwen.

Geschiedenis van de houten clog - Van de arbeiderswereld tot de catwalk

Clogs zijn ontstaan in Engeland, waar zij als werkschoenen werden gebruikt. Daarna leidde de weg van de houten klompen naar Scandinavië en Nederland, waar ze bekend werden als "klompen". Omdat schoenen met houten zolen praktisch en robuust zijn, zijn zij ook vandaag nog bij uitstek geschikt als schoenen voor medisch personeel of als horeca werkschoenen.

In de modewereld werden de comfortabele clogs voor het eerst populair in de jaren ‘70. In die tijd werden houten clogs gebruikt als uniseks model, hun dragers werden gekenmerkt door een wapperende haardos en een voorliefde voor het combineren van houten clogs met een uitlopende broek.  Vandaag de dag zijn clogs niet alleen te vinden bij liefhebbers van hippiemode, maar zijn ze erg populair bij heel andere soorten vrouwen en modestijlen.

De klomp met een leren kapje wordt in het Frans trouwens "sabot" genoemd. Ten tijde van de beginnende mechanisatie van de landbouw gooiden Franse landarbeiders hun klompen - hun sabots - in de maai- en dorsmachines, die ervoor zorgden dat ze hun werk kwijtraakten. De sabots blokkeerden het mechanisme, waardoor de machines onbruikbaar werden. Zo is de term "sabotage" ontstaan.

SOFTCLOX - de professionals voor flexibele houten klompjes

Wat onderscheidt de clogs en klompjes van SOFTCLOX? Houten klompjes hebben meestal een houten zool. Het bijzondere aan SOFTCLOX is dat de houten zool flexibel is dankzij onze innovatie. Hoogwaardige rubberen inzetstukken in de zool maken de clogs comfortabel, omdat de voeten zachtjes kunnen afrollen tijdens het lopen. Vanwege het feit dat de clogs verrassend licht zijn, ondanks de houten zool, wordt het aangename gevoel van het dragen ervan nog versterkt. Als kers op de taart voorkomt het zachte zoolprofiel van PU (polyurethaan) geluid bij het lopen. Sinds SOFTCLOX zijn clogs niet meer hard, zwaar en luid, maar flexibel, licht en stil.

Natuurlijk kunnen onze soepele houten clogs met sokken gedragen worden. Maar het is de moeite waard om op blote voeten in de houten klompjes te stappen. Het zachte gevoel van het natuurlijke hout onder je voeten zal je zeker bevallen! Over instappen gesproken - er is nauwelijks een ander type schoen dat sneller en gemakkelijker aan- en uit te trekken is.

Waarom SOFTCLOX clogs duurzaam zijn

Als schoenenfabrikant zetten wij ons in voor milieubewustzijn en het duurzame gebruik van alle grondstoffen. Het hout voor de zool komt uitsluitend uit duurzame bosbouw in Europa, en ook op andere vlakken worden uitsluitend hoogwaardige materialen uit Europa gebruikt. Dit garandeert korte transportwegen. In ons assortiment kun je je verheugen op uitsluitend hoogwaardige clogs.

SOFTCLOX staat ook voor slow fashion - daarom noemen wij onszelf een duurzaam schoenenlabel. Dat geldt natuurlijk ook voor onze clogs met natuurlijke houten zolen. De flexibele clogs zijn duurzaam en het ontwerp is zodanig dat ze meer dan één seizoen in de mode zullen zijn. Wij vinden ze veel te waardevol om maar één of twee seizoenen te dragen!

Dames clogs met houten zool zijn ongelooflijk veelzijdig

Goed nieuws voor alle fans van onze speciale clogs: het combineren van SOFTCLOX houten clogs is super eenvoudig! Bovendien zijn houten clogs comfortabel en stijlvol voor thuis, op kantoor, in de vrije tijd of zelfs bij speciale gelegenheden. Gelukkig kun je dames clogs niet alleen dragen in de lente en zomer! Als je het bijzonder knus en warm wilt hebben bij koude temperaturen, zijn sommige van onze clogs gevoerd met lamsleer. Ongeacht of ze met leer of lamsvel zijn gevoerd, al onze clogs zorgen voor een evenwichtig voetklimaat voor warme voeten in de werkkamer thuis en tijdens een wandeling in de natuur.

Ons uitgebreide assortiment omvat klassieke clogs, maar ook bijzondere clogs die echte blikvangers zijn. Of het nu gaat om klassieke houten clogs, clogs met studs, clog sandalen, clog pumps, clogs met dichte neus of open clogs sandalen - elke vrouw vindt haar favoriete stijl bij SOFTCLOX! Afhankelijk van voorkeur en gelegenheid, kun je kiezen uit platte clogs of dames clogs met hak. Er zijn ook verschillende materiaalopties:  Clogs van suède (ook wel suède clogs), zachte leren clogs of clogs met bont - voor degenen die warme clogs willen.

De moeilijkste keuze is waarschijnlijk tussen de vele verschillende kleuren van de comfortabele dames clogs met houten zool. Er is keuze te over met houten clogs in effen kleuren: zwarte clogs, bruine clogs in alle tinten bruin (clogs donkerbruin, clogs lichtbruin, clogs cognac, clogs taupe), blauw clogs of witte clogs. We hebben ook clogs met dessens, zoals dierenprint clogs (clogs met een koe patroon, clogs met luipaardprint).

Zo gemakkelijk is het om clogs en klompjes van SOFTCLOX te kopen

Houten klompjes kopen is makkelijk: Bij softclox.com kun je filteren op categorie. Selecteer de schoen categorie "Clogs en Klompjes" - alle beschikbare houten clogs zullen getoond worden en je kunt je gewenste clogs bestellen. Dan hoef je ze alleen nog maar aan te trekken en te genieten van de perfecte combinatie van stijl en comfort van deze flexibele dames Clogs!