Officiële SOFTCLOX online shopDames winterschoenen en herfstschoenen

 

Zijn damesschoenen met een houten zool een goed idee voor de herfst? Is een houten zool geschikt voor dames winterschoenen? Natuurlijk! Perfect zelfs.

Als je kiest voor laarzen met een houten zool of houten klompen  zijn er een heleboel voordelen aan het natuurlijke hout.

Het belangrijkste voordeel is waarschijnlijk dat hout je voeten aangenaam warm houdt in de winter. De talloze houten huizen in de koudste regio’s ter wereld zijn het perfecte bewijs van de uitmuntende warmte-isolatie van dit materiaal.

Nog een goed argument voor herfstschoenen van SOFTCLOX is de flexibele houten zool, die niet alleen zeer comfortabel is, maar ook de voet, en zo het hele lichaam, stabiliseert dankzij het anatomische voetbed. Zo loop je ontspannen door de koudere jaargetijden.  Daarnaast heeft het natuurlijke ruwe materiaal een natuurlijk antibacterieel effect voor een ontspannen gevoel tijdens het dragen.

Onze dames winterschoenen en herfstschoenen zorgen er ook voor dat je modieus voor de dag komt. Hun unieke look, door het harmonieuze samenstel van echt leer en natuurlijk hout geven een bijzonder tintje aan elke herfst,- en winterlook. Goed om te weten: wij ontwerpen met de natuur in gedachten, dus het unieke patroon en de structuur van een boom maakt elk paar houten klompen en comfortabele enkellaarsjes uniek

Waarom klompen onmisbaar zijn in de herfst en winter

In de herfst en winter zijn klompen een absolute must-have! Winter klompen zijn nu erg trendy en  we weten uit ervaring dat gevoerde klompen perfect zijn voor koudere temperaturen. Natuurlijk hebben we daarom onze collecte winter klompen uitgebreid.

Zowel gevoerde klompen als modellen zonder voering zijn perfect voor de lange overgangsperiode tussen de hoogzomer en de eerste sneeuw. Zodra de sneeuw weer begint te smelten kunnen vrouwen ernaar uitkijken om hun houten klompen weer uit de kast te pakken.

Hoe werkt het temperatuurevenwicht in onze klompen? Het hout slaat de lichaamswarmte op en geeft die slechts heel langzaam af. De voeten blijven dus lang warm. Voor veel vrouwen is dit een belangrijk voordeel! En liefhebbers van bijzonder behaaglijk warme voeten doen er goed aan gevoerde klompen met bont te dragen.

Klompen zijn top modeaccessoires voor de voeten. En het mooiste is dat je klompen in de winter met tal van outfits kunt combineren. Klompen worden nu casual gedragen met een grote verscheidenheid aan sokken - van dikke wollen sokken tot dunne sokken en zelfs visnet kousen. Natuurlijk kunnen onze tijdloze herfst- en winterschoenen ook gecombineerd worden met een effen of zelfs gedessineerde panty. Het kan allemaal!

Nog een tip: het loont de moeite om klompen soms op blote voeten te dragen. Zo kun je het aangename gevoel van het hout onder je voeten ten volle voelen en ervan genieten. Vooral in de overgangsperiode! Wil je ook op echt koude dagen niet zonder klompen op blote voeten, kies dan voor gevoerde klompen met bont. Maar natuurlijk zijn winter klompen ook te combineren met allerlei soorten sokken en kousen.

Comfortabele enkellaarsjes zijn onmisbaar voor vrouwen

Op comfortabele enkellaarsjes met een flexibele houten zool kun je ook in de winter vertrouwen!

Onze laarzen met stevige zolen en een goed profiel zijn momenteel erg populair omdat ze grip bieden als het glad is buiten. Het loopvlak  van deze dames winterschoenen is gemaakt van slijtvast PU (polyurethaan) en isoleert ook tegen de koude van onderen.

Vrouwen lopen het liefst de hele dag op onze comfortabele enkellaarsjes. Maar het temperatuurverschil tussen de warmte binnen en de koude temperaturen buiten kunnen het lastig maken om dames  winterschoenen te kiezen. Laarzen met houten zolen zijn hiervoor de oplossing! Het hout heeft een betrouwbaar temperatuurbalancerend effect. Zo krijg je het niet koud op weg naar kantoor  of op een wandeling, maar krijg je ook geen zweetvoeten in diezelfde winterschoenen op je werk of in een Restaurant.

Hout en water of sneeuw – kan dat eigenlijk wel?

Natuurlijk kan dat. Het idee dat hout en vocht niet goed samengaan en dat hout zelfs kan uitzetten is niets meer dan een onjuiste aanname. Net als Venetië, dat is gebouwd op hout, of houten boten, raken schoenen met houten zolen niet beschadigd door regen en sneeuw.

Het is wel belangrijk om je enkellaarsjes niet onder de radiator of in de zon te drogen als ze nat geworden zijn. Grote temperatuurverschilllen zorgen ervoor dat het hout gaat werken, dit kan leiden tot scheuren. Laat ze daarom langzaam drogen. Geef je SOFTCLOX de tijd!

Wat het onderhoud betreft, behoeven gladde en suède enkellaarsjes geen speciale aandacht. Het leer kan worden geïmpregneerd; de zool heeft een dergelijke behandeling niet nodig. Als het hout vuil wordt, kan het goed worden schoongemaakt met een warm sopje en een doek. Om de kleur op te frissen kan de houten zool worden ingewreven met een beetje olie (babyolie, lijnolie of meubelolie in dezelfde kleur).

Ontdek zelf hoe heerlijk comfortabel enkellaarsjes en klompen van SOFTCLOX zijn om te dragen in de herfst en winter!